aartax

Direktlänk till inlägg 30 september 2012

Inspiration!

Av Emma Franzen - 30 september 2012 21:26

Kopierar ett inlägg från Fjordingstyle där jag bloggade innan, där mitt söta hjärta Elina gästbloggade:


Hej alla fjordingstyle-läsare!
 
Detta är Elina hon som brukar hjälpa Emma med Artax ibland och ska nu tävla honom den 25 September. Har hjälpt Emma lite ibland när hon har frågat speciellt i hoppningen men även lite i dressyren när hon precis hade fått hem honom. När Emma var och provred Taxen så var jag med som personligt stöd och jag ska vara ärlig när jag säger detta, det var ingen rolig syn att se Taxen hos den förra ägaren och när Emma sa att hon skulle ta hem honom så trodde jag att hon var galen, men tänkte bara aja hon märker väll det snart att det bara är en skogsmulle som hon har fått hem. Men måste erkänna och det gör jag gärna i detta tillfället, att jag hade fel och Taxen har blivit en jätte fin häst och han försöker verkligen med allt som man ber han göra, även att det inte alltid blir rätt så kan man ju inte ta ifrån honom att han försökte iallafall.
Emma och Taxen är som ying och yang helt olika men ändå lika och det är en fröjd att se dom arbeta tillsammans.
 
Så när Emma frågade mig om jag ville tävla Taxen lite i hoppning, så att han skulle få komma ut på tävlingsbanorna och visa upp sin fina sida, så kunde man ju inte säga nej.
Taxen har väll kanske inte den bästa hoppstilen eller tekniken men han har ett hjärta av guld och försöker verkligen hoppa i alla lägen även om han kommer på ett hinder i trav och kommer jätte snett så hoppar han. Visst han kan lägga av ett glädje skutt lite då och då men jag tycker inte att det gör något för det visar bara  att han gillar det.
 
Taxen är en fjording med mycket attityd men med ett ännu större hjärta och håller man igång hoppningen regelbundet och över på start och broms och lyfta på fötterna, så tror jag att han kan hoppa många banor i sitt liv.
 
//Elina
 
Läser denna text om och om igen.. 
Detta skrevs 2011-09-09.. Alltså över ett år sedan. 
 
Ett helt år med tragglande på simpla saker.
Mycket simpelt, som jag trodde skulle komma "tillbaka" när jag hade kommit igång med ridningen.
 
Såpass simpelt som ett fyrkantsspår.. 
 
Varför ska jag gå runt på spåret? Naaaae.. Klättra på väggarna eller leka orm är roligare!! 
 
Och volt.. Vafan va de? Jaså.. En fyrkant/trekant kanske? Jag menar, varför ska man gå på en cirkel lixom?
 
Och flytta undan för skänklen? Vilket slöseri med tid? 
 
Och vafan är de där med att ta saker i sin tid eller att ta de LUGNT i traven eller galoppen? Hallå lixom?! Rusa runt utan kontroll är de nya i dressyren? Daah Emma? Hänger du inte med i modet? 
 

Sådär kändes de som om Artax tänkte.. Hela tiden, VARJE ridpass..
De gick inte.. All grundridning va som bortblåst.. Han va en ren pina.. 
Men han behövde tid, VI behövde tid.. 
 
Och nu efter mer än 1 år ihop, har vi åkt på våra första tävlingar, just för att allt har känts bra.. För en gångs skull känns allt underbart mellan mig och Artax! 
Han har fått ett helt annat psyke i ridningen, han har fått en helt annan ambition till hoppningen och vi har börjat förstå varandra, såfort jag sätter rumpan i sadlen så vet jag hur passet kommer sluta. 
 
Att vara så nära inpå livet på sina hästar känns fullständigt uunderbart, och jag hoppas att hoppträningen kommer at gå bra imorgon! 
Jag kommer nog inte att tävla mer iår, utan komma igång med ett starkt 2013.. 
 
Senaste tävlingen gick de bra trots att vi fick med oss 3 bommar ner och 2 felridningar. Inget fel på Artax, han hoppade bra, han hade rätt inställning och hoppade 60 cm en hel bana som han inte gjort innan. Alla fel, på båda tävlingarna tar jag på mig. Jag vet att om jag hade haft mer vana, mer träning och varit mer skärpt. Så hade vi kommit runt felfritt.. Jag är supernöjd.
 
Jag vet att vi inte är världsmästare, men vi tar oss till våran högsta nivå, och de duger bra till mig! 
 
En bild, tagen från tiden där Elina skrev gästbloggningen. 
 
Och de är en himla stor skillnad på lillpojken nu tycker jag! Skillnad på både honom och mig!
Nog för att magen fortfarande är där, men de är bara sommarfläsk jue!     

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emma Franzen - 31 mars 2013 23:39


Hoppsan, här har man inte suttit på ett tag!    Tänkte bara meddela, att denna blogg kommer att ändra inriktning..  Från att vara häst-blogg till att vara.. Häst-blogg! Haha, skämt åsido..   Men denna bloggen kommer inte längre att vara u...

Av Emma Franzen - 16 februari 2013 16:22

Tjabba tjena! Just nu sitter jag på våran veranda, med utsikt över poolen och dess musik och dricker svenskt kaffe! Hihi, de är inte fel alla gånger! Nej, nu har vi varit här i 4 dagar och vi är här tills fredag nästa vecka! Jag är ju inte allt f...

Av Emma Franzen - 2 januari 2013 21:51

Idag va Artax fin-fin!   Han har nu i några månader varit ordentligt halt, och fått en vila som heter duga, och varje gång jag travat honom har de inte känts bra alls. När vilan va slut så började jag skritta, fast med sadel såklart eftersom jag ...

Av Emma Franzen - 10 december 2012 19:42

Javisst, LET'S GO!   Jag har ju lite självfall egentligen, men när jag känner för att framhäva det extra så gör jag inget avancerat..  De är jag på tok för lat för.. Hehe.   Men det jag gör är att jag sätter upp mitt hår på kvällen och kram...

Av Emma Franzen - 26 november 2012 20:12

Nu är det så att jag har fått möjligheten att få rida en av Sveriges finaste hästar! Ett sto med kapacitet och sinne som få hästar har, het men följsam. Och jag hoppas att vi kan få många roliga stunder framför oss!   Biola som hon heter är e...

Ovido - Quiz & Flashcards